Vijesti

Liga šupljaka premijerno u subotu u Magacin Kabareu

Nakon prošlosedmične premijere one man show-a Zločin i kafana, ove subote Magacin Kabare premijerno predstavlja još jedan stand up show.

plakat-liga-supljaka-500x640mm-01-800

Dino Ćatović, Jasmin Džemiđić i Darko Batoić, tri stand up komičara, finalisti Šereta, takmičenja stand up komičara amatera Bosne i Hercegovine, koje se održalo prošle godine u Magacin Kabareu, pridružili su se ekipi Magacin Kabarea i u subotu predstavljaju svoj prvi stand up show ”Liga šupljaka”

liga-supljaka

U režiji Emira Kapetanovića koji je prije mjesec dana režirao i prvi stand up show ”Štos” u kojem su nastupili pobjednik Šereta Marko Puljiz i komičari Navid Bulbulija i Nino Karamehmedović, ove subote predstavit će novu priču kroz šale stand up komičara. Svakodnevni šupljaci i teme koje se same nameću uz najvažniju sporednu stvar na svijetu uokvireni u Ligu šupljaka osigurat će urenbesnu subotnju zabavu i puno smijeha.

Od samog nastanka Magacin Kabarea, stand up komedija je imala svoje mjesto u repertoaru, a priključivanjem novih članova i sa novim predstavama, svi ljubitelji stand up komedije sada će još češće moći uživati u šalama domaćih stand up komičara.

Zločin i kafana, nova premijera u Magacin Kabareu

Najnoviji one man show Magacin Kabarea ” Zločin i kafana” premijerno će biti izveden u četvrtak 20.marta u 21 sat.

plakat_zlocin-i-kafana_800

Aldin Tucić, kojeg su posjetitelji Magacin Kabarea mogli gledati u liku Seke Reuf u mjuziklu Jedinac, te prvoj bh. web seriji Patriot, ali također i u video blogu Dragi Blože, ovog puta će se predstaviti u potpuno drugačijoj ulozi. U režiji Nevena Samardžića koji je na scenu Magacin Kabarea postavio proslavljene one man i stand up predstave Gdje je jagnje, te ‘Ebemu život i Striper, Aldin će ispričati različite zgode i nezoge bazirane na istinitim događajima.

Kafana kao nepresušan izvor ideja, priča, različitih sudbina i likova, istovremeno je i nepresušan izvor zabave i smijeha. Neven Samaradžić nakon uspješnog one man show-a o sevdahu, ovog puta sa Adlinom Tucićem pripremio je one man show o narodnoj muzici.

Premijerom najnovijeg one man show-a ”Zločin i kafana”, Magacin Kabare će u četvrtak predstaviti svoju devetanestu predstavu. U tri godine rada Magacin Kabare je postavio 18 predstava od kojih su mnoge još uvijek na repertoaru, te i dalje privlače veliki broj gledatelja.

Magacin Kabare uzvraća Štosem

Ove subote Magacin Kabare Show donosi vam Štos, novu premijeru na repetoaru Magacin Kabare.

shtos-small-600x849

Prvi cjelovečernji stand up show  tri stand up komičara, Štos, bit će predstavljen u sklopu Magacin Kabare Show-a ove subote. Šeret, Marko Puljiz pobjednik prvog takmičenja stand up komičara amatera Bosne i Hercegovine, te Navid Bulbulija i Nino Karamehmedović također učesnici ovog takmičenja, predstavit će Štos, najnoviji stand up show Magacin Kabarea.  U režiji Emira Kapetanovića stand up komičari će dati rješenje na probleme u komunikaciji, jer kada komunikacija preraste u neverbalnu, njihov odgovor je Štos! Uz Filipa Andronika, stand up komičara Magacin Kabarea koji će biti domaćin ove subote, dobre šale, muzika i nagrade ni ove subote neće izostati. Posebnu plesnu atmosferu osigurat će rockabilly muzika, a kako bi ta atmosfera bila potpuna pozivamo sve naše goste da nam se pridruže obučeni u rockabilly stilu, spremni za plesne korake kakve odavno nisu izvodili.

Za sve događaje u Magacin Kabareu, potrebno je izvršiti rezervaciju  putem broja telefona 066 935 337, na mail rezervacije@magacinkabare.com ili putem Facebook stranice Magacin Kabare.

Pogledajte prvi bh. dječiji dokumentrano-igrani film ”Mit o Bosni i Hercegovini”

Nakon uspješnog predstavljanja filmova Mit o Bosni i Hercegovini v.1 i Mit o Bosni i Hercegovini v.2, u sklopu programa 19. Sarajevo Film Festivala, Mali Magacin Kabare sa koproducentom FACE TV Sarajevo u subotu 15. februara premijerno će u televizijskom programu predstaviti prvi bh. dječiji dokumentarno-igrani film.

mit-o-bosni-i-hercegovini  

Svi oni koji nisu imali mogućnost i nisu uspjeli pogledati Mit o Bosni i Hercegovini kada je premijerno predstavljen u junu 2013. godine ili tokom Sarajevo Film Festivala, 15. februara u 20 sati na Face TV će moći pogledati Mit o Bosni i Hercegovini v.1, dok će 22. februara biti prikazan film polaznika druge grupe radionice Kreativnosti i mašte Malog Magacin Kabare,  Mit o Bosni i Hercegovini v.2

Pod mentorstvom edukatora, glumica Zane Marjanović i Sanele Krsmanović i redatelja/scenariste Saše Peševskog, u prošlom semestru radionica kreativnosti i mašte, polaznici su obradili formu dokumentarnog igra. Polaznici radionica su osmislili od likova, scena, same priče i koncepta filma, pa do plakata za film i pokazali svoju viziju Bosne i Hercegovine. Nezadovoljni odgovorima odraslih o Bosni i Hercegovini, sami su rekonstuisali istorijske periode kroz koje je Bosna i  Hercegovina prošla i dali svoju viziju budućnosti.

U prvom ciklusu polaznici Malog Magacin Kabarea pripremili su predstavu Zulfo Pićolini i Kerim plesač u zemlji klovnova, a tokom drugog ciklusa pripremili su prvi bh. dječiji dokumentarno-igrani film Mit o Bosni i Hercegovini. Svako dijete u produkciji projekata Malog Magacin Kabarea ima svoju specifičnu ulogu, te ima priliku iskušati se kao glumac, producent, scenarista, plesač, dizajner kostima, redatelj itd.  U ovom ciklusu radionica Malog Magacin Kabarea, polaznici uzrasta od 7 do 14 godina pripremaju još jedan film, koji će ovog puta biti u formi mjuzikla.

 

Proslavili smo treći rođendan

U subotu 18. januara druženjem sa prijateljima u caffe clubu Gogo, Magacin Kabare je proslavio tri godine uspješnog rada.

img_4131

Zana Marjanović, osnivačica i predsjednica Magacin Kabarea iskazala je veliko zadovoljstvo i sreću što je okružena talentovanim i vrijednim ljudima koji svojim radom zajednički stvaraju i grade poseban umjetnički izraz u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Osvrnuvši se na prethodne tri godine rada i projekte koje je Magacin Kabare realizovao, Emir Kapetanović, umjetnički direktor Magacin Kabarea je obećao još mnogo novih projekata i aktivnosti koje će Magacin Kabare napraviti u budućnosti. Proslava rođendana Magacin Kabarea nakon rođendanske torte, nastavila se uz sarajevski bend Billy Andol, koji su svojom sjajnom svirkom upotpunili rođendansku atmosferu.

img_4172

Magacin Kabare je u prethodne tri godine rada napravio 18 kabarea i odigrao ih preko 200 puta pred bosanskohercegovačkom, ali i publikom u regiji, predstavio prvi bh. web serijal ”Patriot”, organizovao prvo takmičenje stand up komičara amatera Bosne i Hercegovine ”Šeret”, te kroz radionice Malog Magacin Kabarea omogućio kreativni rad preko 100 djece, koja su osmislila i napravila prvi bh. dječiji dokumentarno-igrani film ”Mit o Bosni i Hercegovini”.

img_3998-1

Nakon proslave rođendana Magacin Kabare nastavlja svoj Late Nite program, te ovog četvrtka najavljuje  društvenu hroničarku Rabiju Šuvalić i njen poznati one woman show ”Šalter 22”. U subotu Magacin Kabare donosi prvi novitet u ovoj godini predstavljajući  ”Magacin Kabare Show”. Cjelovečerno druženje u kojem će se pored glavne predstave večeri, koji je ove subote najstrastveniji kabare ”Tabu šema”, gosti u caffe clubu Gogo zabaviti kroz raznovrstan program koji će trajati preko dva i pol sata. Magacin Kabare već tri godine priređuje najbolja druženja i zabave, a subotnji Magacin Kabare show je samo još jedna potvrda toga.

Na repertoaru

Zločin i kafana

24.04.2014. / 21:00 h

Predlažemo

Artiss YouTube Embed: No video/playlist ID has been supplied