Vijesti

Zombiji o ljubavi u novom filmu Malog Magacin Kabarea

Poslušajte najavnu pjesmu najnovijeg projekta Malog Magacin Kabarea, mjuzikla ‘’Ljubav’’ čije snimanje počinje za sedam dana.

Polaznici radionica Malog Magacin Kabarea, Radionica kreativnosti i mašte, te Radionica gitare i muzike, vrijedno su radili na pripremi svog drugog  dječijeg filma, mjuzikla “Ljubav”. Pjesma kojom najavljuju svoj mjuzikl pod imenom Zombiji, samo je dio onoga što će se moći vidjeti u dječijem mjuziklu ‘’Ljubav’’ čije snimanje počinje za sedam dana.

Nakon veoma uspješnog prošlogodišnjeg filma “Mit o Bosni i Hercegovini” koji se bavio putovanjem kroz historiju Bosne i Hercegovine, novi bosanskohercegovački film za djecu “Ljubav” kroz muziku i pjesmu progovara o pogrešnim društvenim vrijednostima i nedostatku ljubavi i zajedništva. Nakon snimanja, tokom ljeta će Magacin Kabare u koprodukciji sa FACE TV pripremati film koji će premijerno biti predstavljen u oktobru 2014. godine.

Autori muzike i teksta pjesme Zombiji, su polaznici Malog Magacin Kabarea, koji su u prethodnim mjesecima uz stručnu pomoć edukatora Sanele Krsmanović, Saše Peševskog, Harisa Saračevića, Ensara Sulejmanagića i Irhada Kuduza učili o različitim umjetničkim formama, svim segmentima pripreme jednog mjuzikla, ali i muzičkoj produkciji.

Mali Magacin Kabare je jedinstven program radionica kroz koje djeca razvijaju svoju maštu, uče, ali imaju priliku slobodno iskazati svoje mišljenje i stav o društvu u kojem žive. U Malom Magacin Kabareu svako dijete ima jedinstvenu ulogu, te kao režiser, glumac, kostimograf, scenograf, pjevač ili plesač daje svoje ideje i potpis svakom projektu koji se priprema tokom jednog ciklusa. Na kraju svakog ciklusa radionica, djeca predstavljaju svoj rad kroz film, te su prošle godine predstavili prvi dječiji bh. dokumentarno igrani film ”Mit o Bosni i Hercegovini”. Kako djeca vide svoju domovinu i njihov odgovor na neodgovorno ponašanje odraslih prema njihovoj domovini jasno su predstavili u Mitu o Bosni i Hercegovini, a ove godine, ponovo šalju veoma važnu poruku o značaju ljubavi koja ima moć promijeniti sve ono što je loše u našem društvu.

Suze za kraj u Magacin Kabareu

U subotu Magacin Kabare je spustio zavjesu, a Šejtan na kanafi se pozdravio sa sarajevskom publikom.

Subotnji Magacin Kabare Show spustio je zavjesu na sceni Magacin Kabarea. Posljednjim igranjem popularnog Šejtana na kanafi, Moamer Kasumović, Mona Muratović, Sanela Krsmanović i Aldin Tucić su se pozdravili sa publikom u likovima koje su igrali dvije pune sezone. Uz puno emocija i sjajnu publiku koja je i ovog puta gromoglasnim aplauzom i smijehom pozdravila glumačku ekipu, Šejtan se oprostio sa publikom u caffe clubu Gogo.

sejtan-na-kanafi-2

“Šejtan na kanafi je kabare za koji se može reći da je najviše uticao i definisao stil i formu Magacin Kabarea kao takvog. Tužna sam i sjetna i teško će biti zamisliti svijet bez tih šejtanluka, ali kao sa svim u životu i ovo poglavlje se mora zatvoriti kako bi se naspisala neka nova, svježa, aktuelna i britka poglavlja u debeloj uzbudljivoj knjizi koja se zove Magacin Kabare. Ali, prvi uvijek ostaje najbitniji u srcu, a Šejtan je kabare sa kojim smo svi rasli da bismo postali to što jesmo danas. Šejtane, hvala ti!”, izjavila je Mona Muratović, anđelica koja je vjerno pratila Šejtana na svim pozornicama na kojima je igrao.

Mjesec maj bio je rezervisan za posljednja igranja nekih od najpopularnijih kabarea Magacin Kabarea.  Spuštanjem zavjese i zatvaranjem ovih kabarea, Magacin Kabarea se povlači sa scene i priprema potpuno novi koncept koji će predstaviti u septembru.

Djeca zavedena reklamom postala zombiji

Završetak trećeg ciklusa radionica Malog Magacin Kabarea obilježit će snimanje novog dječijeg filma – mjuzikla LJUBAV! 

U proteklih sedam mjeseci, polaznici radionica Malog Magacin Kabarea, Radionica kreativnosti i mašte, te Radionica gitare i muzike, vrijedno su radili na pripremi svog drugog  dječijeg filma, mjuzikla “Ljubav”. Nakon veoma uspješnog prošlogodišnjeg filma “Mit o Bosni i Hercegovini” koji se bavio putovanjem kroz historiju Bosne i Hercegovine, novi bosanskohercegovački film za djecu “Ljubav” kroz muziku i pjesmu progovara o nedostatku ljubavi i zajedništva.

“Zeleni, bijeli, bolesni il’ zdravi, iznutra je ono što razliku pravi’’ jedan je od stihova koje su polaznici Radionice kreativnosti i mašte smislili tokom pripreme ovog filma. Kroz priče o djeci koja se zavedena reklamom pretvaraju u zombije te kako na duhovit način objasne učiteljici da njen metod rada nije dobar polaznici radionica Malog Magacin Kabarea u ovom filmu daju kritiku obrazovnom sistemu, medijima, lažnim vrijednostima i društvu u kojem žive.Paralelno sa pripremama filma, polaznici Radionice gitare i muzike, pripremali su i uvježbavali muziku koja će pratiti ovaj film.

Magacin Kabare kao i film Mit o Bosni i Hercegovini i ovaj film priprema u koprodukciji sa FACE TV Sarajevo.

mmk-logo

Na noge za pomoć

Najbolji stand up komičari Sarajeva i Bosne i Hercegovine ovog četvrtka na sceni Magacin Kabarea pokazat će ne samo svoj humor, nego i humanost.

standup_mk-02-01

“Na noge za pomoć”, je stand up večer na kojoj će svojim šalama publiku nasmijavati najbolji stand up komičari Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a sav prihod od ulaznica, bit će usmjeren za pomoć u poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini.

Iako je ovog četvrtka bilo planirano posljednje igranje stand up showa Striper, Filip Andronik će na scenu izaći  sa stand up komičarima Magacin Kabarea, Darkom Baotićem, Dinom Ćatovićem, Navidom Bulbulijom i Jasminom Džemiđićem, i svojim šalama nasmijati  goste  u caffe clubu Gogo.

Stand up komičari, koji su se nakon učešća na prvom takmičenja stand up komičara amatera Bosne i Hercegovine “Šeret”, priključili Magacin Kabareu, te na sceni u caffe clubu Gogo ostvarili i svoje prve stand up večeri, ovog četvrtka pripremili su svoje najbolje šale i pobrinut će se za sjajnu atmosferu.

unknown

Ovim igranjem, Magacin Kabare nastavlja akciju prikupljanja pomoći za nastradale u poplavama, te će pokušati pomoći kroz karakteristični bosanskohercegovački humor, koji se i u ovom period pokazao neuništivim.

Rezervacije mjesta je potrebno izvršiti ranije, putem broja telefona 066 935 337 ili na mail rezervacije@magacinkabare.com ili putem Facebook stranice Magacin Kabare.

 

Posljednja igranja za kraj u Magacin Kabareu

 Vrijeme je da se zatvore vrata, a Magacin Kabare ih zatvara posljednjim igranjima poznatih predstava koje su u protekle tri godine zabavljale publiku u Sarajevu, a i šire.

maj-mk

Tabu šema za početak mjeseca maja i Šejtan (na kanafi) za kraj, posljednji put će se odigrati na sceni u caffe clubu Gogo. Sa preko 30 igranja na sceni Magacin Kabarea ovi kabarei o seksu i sujevjerju predstavljeni su publici i u Zagrebu, Banja Luci i Bihaću. Glumačka ekipa u sastavu Mona Muratović, Ena Kurtalić, Maja Zećo i Admir Šehović će se u subotu 10. maja pozdraviti sa predstavom i posljednji put zagrebati ispod površine i ogoliti tabue našeg društva jedinstvenim kabareom o strasti. Za kraj maja Moamer Kasumović, Mona Muratović, Maja Zećo i Aldin Tucić također će posljednji put ugostiti Šejtana i to onog posebnog, na kanafi.

Povodom posljednjih igranja, režiser obje predstave i umjetnički direktor Magacin Kabarea Emir Kapetanović je izjavio: ”Nakon vrlo uspješnih izvedbi Šejtana na kanafi i Tabu šeme pred publikom u raznim gradovima BiH i regije, drago mi je da oba kabarea završavaju svoje igranje tamo gdje su počeli, na sceni caffe cluba Gogo. Bilo je jako zabavno posmatrati reakcije publike i žao mi je zbog onih koji nisu bili u prilici da ih pogledaju, ali mišljenja sam da treba stati kada je najbolje.”

Repertoar Magacin Kabarea za mjesec maj je objavljen, a s obzirom da će ovo biti posljednja šansa pogledati neke od proslavljenih predstava Magacin Kabarea, bilo bi dobro da se blagovremeno rezervišu mjesta.

Ovog četvrtka u 21 sat Rabija Šuvalić ponovo dolazi na kulturu u Magacin Kabare i poziva da joj se pridružite. S obzirom da je broj mjesta ograničen potrebno je izvršiti rezervacije na broj telefona 066 935 337 ili na mail rezervacije@magacinkabare.com ili putem Facebook stranice Magacin Kabare.

Na repertoaru

Predlažemo

Artiss YouTube Embed: No video/playlist ID has been supplied